31 Ağustos 2012 Cuma

Hala misafiriz!!!

Sa
 Misafirlik üç gün derler, biz ikinci 3 günü bitirdik bir diğerine başlayacağız hala evimize taşınamadık. Eeee burada işler çok hızlı yürümüyor. Pazartesi elektriğe başvurduk, bugün perşembe hala elektrik ve su yok. İşin kötüsü yarın Cuma; resmi tatil! Yani bir kaç gün daha misafiriz. Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Sakın bunlar şikayet olarak anlaşılmasın; burası gerçekten çok güzel ve biz hayatımızdan çooook memnunuz. Aşağıda taşıma su fotoğrafı, evimizin ve ilkokulun google earth'ten resmi vs bir kaç fotoğraf daha var...(google earthte nouackchott stade olmpique bulunursa resme göre bizim evde görülebilir! meraklısına:) saygılar, selamlar...(s.erdil)

Google Earth'ten evimiz (stat sağ üst köşedeki yer)

Taşıma su (normalde böyle değil, şebeke bağlanasıya kadar!)

Çocuklarla ev içi langırt turnuvamız

Yanıbaşımızdaki halı saha ve Moritanya'lı insanlar

Enes, Harun ve Dolunay

28 Ağustos 2012 Salı

home home etc...

Buralarda sıkça gördüğümüz bir manzara!

Mutfak kültürleri bu kadar! (evimizin mutfağı)

Evin önden görünüşü

Garaj giriş kapısı (çocukların futbol sahası:)

Yandan görünüş (arkada görünen beyaz bina ilköğretim, mesafe:50 mt kadar)
Herkese tekrar selamlar,
2 gün sonra nasipse bir haftayı doldurmuş olacağız. gelişimiz çarşamba gecesi (perşembeyi bulduğu için) cuma-cumartesi resmi tatilde çok işimizi halledemedik. insanlar burada zaten çok ağırkanlı, dolayısıyla da yukarıda resimleri görülen evimize henüz geçemedik. burası çok ucuz bir yer değil. para birimi "ugiye". 300 ugiye 1 dolar yani 1,80 tl. ekmek 100 ugiye yani 60 krş (bu arada ekmeği çok güzel:) gazlı ocak 70000 ugiye yani 420 tl...temizlik ürünleri, tabak çanak vs çok pahalı. çok ucuz olan şeyler ise mango, muz, et, balık vs... etin kilosu 1800 ugiye yani (*6=11 tl falan). kaldığımız yerden 1-2 gün içinde ayrılacağımız için eve internet alasıya kadar kısa bir süre yazamayabilirim
saygılar (s.erdil)




25 Ağustos 2012 Cumartesi

İLK CUMA

İnsanoğlu kuş misali; 2 hafta önce Cumayı Eskişehirde kıldık, geçen hafta İnegöl, bu hafta da ilk cumamızı Moritanya'da kıldık inş. Tabi burası farklı bir ülke, mezhep farkı, kültür farkı ve en önemlisi dil farkı. İlk cuma namazına Enes'in tepkisi; "Bu insanlar namazı farklı kılyor!". Harun'unki ise; "Ben bi'şey anlamadım!".
s.erdil

24 Ağustos 2012 Cuma

İlk gün izlenimleri

Misafirhanemiz

Gelişimizin şerefine; kum fırtınası

Müstakbel okulum

Çarşı esnafı

Herşey var

Atlas Okyanusu kıyısında

Balık pazarı

Ciğerci Apo!

Sineklere karşı!
Evet ilk gün kısa bir özetle böyle. Harika bir misafirhane, Atlas Okyanusunda balık tutan insanlar, tezgah başında uyuyan çarşı esnafı, sokak ortasında ciğerciler ve yıllar sonra ilk kez görülen kum fırtınası ve arkasından gelen rahmet:). Moritanya beklediğimizden daha güzel görünüyor; tabi yollarını saymazsak (şehirdeki tüm asfaltı toplasanız bir çevre yolu etmez herhalde, gerisi toz-toprak, çukur vs).

(yorum yazmak isterseniz -anonymous- olarak yazabilir, adınızı not düşebilirsiniz...) s.erdil

23 Ağustos 2012 Perşembe

İlk selam ve deneme...

S.A
Allahın izniyle dün gece Moritanya'ya vardık. Fotoğraf ve yorumlarla çok yakında devam edeceğiz inş.

3 Ağustos 2012 Cuma

coming soon:)

Merhaba;
Yaklaşık 3 hafta sonra Moritanya'da olacağız ve internet fırsatı bulduğum ilk andan itibaren izlenimlerimi buradan paylaşacağım.. Bizi izlemeye devam edin:)