29 Eylül 2012 Cumartesi

Anlarsınız Ya!!!

Sa
Bu görüntüye fazla yorum yazmıyorum. Anladınız siz onu:) (150 tl dediğiniz nedir ki?)
S.Erdil

26 Eylül 2012 Çarşamba

İşte Moritanyadaki Evimiz!


Sa.
Bu hafta özellikle ailelerimizin haftalardır merak ettiği ev görüntümüzü yayınlıyoruz. Yeni bina olması hasebiyle epeyce sıkıntı çektiğimiz evimiz sonunda az da olsa bişeye benzedi. Rabbim güzelce oturmayı ve güzel işlere ev sahipliği yapmayı nasip eder inş.

Herkese selamlarımızla,
S.Erdil

17 Eylül 2012 Pazartesi

Ortaya Karışık


Sa
Samanyolu Ümit (son okulum-diğerleri kızmasın:) fotoğrafı vesilesiyle tüm arkadaşların ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. Hazır yeni bir kayıt girerken birkaç fotoğraf girmeden olmazdı. İlk fotoğraf ilkokulun bahçesi; Çok güzel geniş bir bahçesi var okulun. Az hasarlı 2005 megane bir arabamız var artık yolu olmayan bu ülkede. Sadece 6bin tl! Ayna programında da gördüğünüz kuzuyu biz de yedik. Sadece içini doldurmadık o kadar. Sabah caddede kağıt yerken gördüğünüz bir kuzu, keçi vs akşam yemeği olarak karşınıza çıkabiliyor! O güzel kebişten geriye de sadece fotoğraf ve kemikleri kalıyor. Geldikten ancak 3,5 hafta sonra çocukları denize (okyanusa:) götürebildik. Keyiflerine diyecek yoktu. Artık yolu öğrendik, kendimiz de gidip girebilir, daha fazla ve daha güzel fotoğraflar çekebiliriz inş. Selametle...
Samanyolu Ümit-Eskişehir:)
İlkokulun bahçesi

Az hasarlı arabam(2005 Megane)

Fırında Kuzu (Buraların ifadesiyle Kebiş!)

Kebişten geriye kalan

Karaya vurmuş bir balık!

Çocukların deniz keyfi:)

13 Eylül 2012 Perşembe

Artık yerleşik hayata geçtik!

Bonjour :)
Demiştik ya, Moritanyada işler hızlı yürümüyor; evimiz biz gelmeden tutulduğu halde eve geçmemiz 2 haftayı tam yerleşik hayata geçmemiz ise 3 haftayı buldu neredeyse! Ama buna da şükür. Enesin anlatışından da anlaşılacağı gibi onlar hayatından memnun. Onlar memnun olunca da bizim kafamız daha rahat oluyor. Çocukların Arapça ve Fransızca dersleri başladı (kurs olarak). Bendeniz Fransızca Hacer Hanım ise Arapça öğreniyor. Okullar 30 eylülde açılacak inş. Biz de bu arada dönem için gerekli hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Bu arada şimdiden Türkiyede pazartesi günü eğitime başlayacak herkesin yeni eğitim-öğretim yılını kutlarım. Şimdilik bu kadar...Au revoir:)