13 Ağustos 2013 Salı

Bir Bayram da Böyle Geçti

Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlar hayırlı bir şekilde bir diğerine kavuşturmasını Rabbimden niyaz ederim,

Tatil sonrası ilk yayın olmasından dolayı tatile yönelik bir kaç teşekkür ile başlamak istiyorum; 
 *Eskişehir'de Türkçe Olimpiyatlarının Gümüş sponsoru olan ama bizim için tam bir PLATİN sponsor olan Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları'na yaz programımızdaki destek ve katkılarından dolayı Genel Müdürümüzden, Öğretmenlerine(özellikle derse giren Hakan Şahin, sair  zamanlarda beraber olan Ali Akdoğan, Ahmet Cin ve ismini yazamadıklarım...), personeline kadar ayrı ayrı teşekkürler ederiz.
 *Çalıştığımız 3 yılın ikisinde değişik yurt dışı programlarında beraber olduğumuz ve bazen (resimde olduğu gibi) park köşelerinde bile yemeğimizi paylaştığımız Zafer Abi'ye hem programdan dolayı hem de bir çırpıda bulduğu sponsorlarla bize bağışladığı sinevizyonlardan dolayı teşekkür ederiz.
*Yine 4 yıl beraber çalıştığımız ama ayrıldıktan sonra bile yıllardır görüştüğümüz, Türkiyedeyken unuttuğumdan dolayı Moritanya'ya geldikten sonra telefon ederek istediğim Laptop desteğini tereddütsüz olarak kendininkini vererek bu konudaki fedakarlığını gösteren Aykan'a teşekkür ederiz.
*Eskişehir'de birkaç poster olmak ricasıyla kapısından girdiğimiz ofisinin neredeyse tamamını bize açan "hel min mezit-daha yok mu" dercesine neyi varsa bize hibe etmeye çalışan 3-5 posterle ayrılacağımız yerden bizi 3-4 koli ile gönderen Mesut Köroğlu'na da ayrıca teşekkür ederiz.
*Bunların yanında kütüphanesinden onlarca kitabı buradaki Türk öğrencilerimizin de okuması için bize hediye eden Güldane Hanım'a, burada bulmakta çok zorlandığımız birçok süsleme malzemesini bizlere kolilerle veren Lale kreşimize, komşularını bile hareketlendirerek bizlere ayni ve nakdi yardımda bulunan Kadriye hanıma da ayrıca teşekkür ederiz.

Gelelim bayrama; Moritanyada geçen kurbandan sonra bir de Ramazan bayramı geçirmiş olduk. Sabah 9.30 da kılınan bayram namazı sonrası toplu bayramlaşma ve sonrasında arkdaşlarımızın arasında ziyaretler...Gayet güzel ve yoğun bir bayram oldu. Elçilik ziyareti sonrası Harun'un Büyükelçi olmaya karar vermesi küçük anılarımızdan bir tanesi olarak kaldı:) Havuz başı ve hurma ağaçları da fotoğraf çekilmek için güzel yerlerdi bayram ziyaretlerimizde. Havalar sıcak malum; dolayısıyla 1 saatlik bir isilik kürü için denize gittik bayramın üçüncü günü:) Rahmet bayram sonrasında tecelli etti ve yarım saatlik bir yağışla su toprakla birbirine kavuştu; öyle bir kavuşma ki ayrılması günler sürecek gibi!!! Biz bu yağmur esnasında evin her türlü deliğini kapatırken komşuların çadırı havuzda yüzecek hale geldi neredeyse!!! FB-GS maçı da güzel bir anı olacaktı yenebilseydik ama Yanal çok gördü onu bize! Ama ne yapalım onun da kapasitesi bu!!
Neyse şimdilik bu kadar, herkese selamlar...


PLATİN sponsorumuz Eskişehir Samanyolu
 
Zafer abi ile bir park köşesinde yemeğimiz!
Aykan Ataseven

Mesut Köroğlu
Elçilik ziyaretimiz

Hurma ağacının altına
İndim havuz başına....


İsilik tedavisi kürümüz

Bardaktan boşalan yağmur...

...ve çadırda yaşayan komşularımız!
Maç keyfi olacaktı, yenebilseydik!!!