21 Ocak 2014 Salı

MEVLİD-İ NEBEVİ BAYRAMI VE TATİLİ

Yine Merhaba :)
Son yayında da dediğimiz gibi bu sıralar programlarımız çok yoğun. Öyle olunca paylaşacak şeylerimiz de oluyor haliyle:) Türkiye'deki gündemden büsbütün kopmamakla beraber buradaki işlerimize de tüm hızımızla devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta (Mevlid Kandili'nin olduğu hafta) burada da Mevlid Bayramı idi. Biz de bayram münasebetiyle güzel bir program yaptık ve sonrasındaki tatili de küçük bir gezi ile hitama erdirdik. Başkentten 470 km uzakta bu yıl yeni açılan İNimizi ve oradaki haşhaş! seven arkadaşları ziyaret ettik. Güzel bir gezi oldu. Çevre düzenlemesi daha güzel bir deniz kenarı, daha temiz ve kaldırımları olan sokaklar ve daha az bozuk yol vs...Bu arada dünyanın sayılı "gemi mezarlıklarından" olan  yeri ziyaret ve dünyanın en uzun trenini de gördük. İzleme gibi bir alışkanlığımız olmasa da kameraya kaydetmek için sabrettik!!! :) Programa dönecek olursak Enes koroda Arapça bir güzel ilahi okudu ve bir de tiyatro da rol aldı. Aynı tiyatroda Harun da oyunculuk becerisini gösterdi:) Neyse... Şimdilik bu kadarıyla yetinelim, yeni programlar sonrasında yeni paylaşımlarda buluşmak üzere veda edelim:) Haydi kalın sağlıcakla...


                                         
Başkentte göremediğimiz bir şey: İSKELE!

Dünyanın sayılı gemi mezarlıklarından biri,

Mezarlığın bekçisi!

Enes Koroda

Medine eşrafından HARUN REŞİT :)

..ve ENES BİN SEZGİN


3ü bir arada...


5 Ocak 2014 Pazar

"İN"imi SEVİYORUM

Selamün Aleyküm
Öncelikle yeni yılın ilk bloguna herkese iyi bir 2014 yılı temennisiyle başlayalım. Hayırlı işlerin muzır manileri oluyor; 3 gündür şu resimleri yükleyip yayını hazırlamaya çalışıyorum ama buradaki internet malum! Eğer şu anda bu yazıyı okuyup resimleri görebiliyorsanız bu işi becerebilmişiz demektir! :)
Bu yayın ismini koymakta en çok zorlandığım yayın oldu! Yok yok isim bulamamaktan değil; tam tersine isim çokluğundan: "Karşı taraftan selamlar" "Kara propagandaya devam" "İşte bizim RANTımız!" gibi başlıklar da aklıma gelmedi değil ama bu daha çok hoşuma gitti. "İN"imi Seviyorum :) Güzel bir memleket ne de olsa burası. Pardon İN!!
Bu yayınımızı daha çok komşu İN Senegal'e yaptığımız kısa yolculuğa ayırdık. Geçen haftasonu küçük bir program için komşu İNini ziyaret ettik. Normal şartlar altında 7-8 gidilebilecek yolu 13 saatte gittik, 15 saatte geldik! Sebep ilk fotoğrafta görünüyor zaten! Komşunun İNi bize saray gibi geldi maşallah:) Çok çok güzel bir okul. Darısı başımıza inşallah. (bu arada benden duymuş olmayın;burada da güzel bir okul inşaatımız var:).  Selam filminin çekildiği okulumuzu gezerek orada da bir hatıra fotoğrafı çektirerek sizlere oralardan da SELAM gönderdik. Paylaşacağım linkte Ahmet Kurucan abinin daha güzel değerlendirmelerini okuyabileceğiniz bir utanç adasını gezdik. Afrikadan diğer ülkelere köle ticaretinin yapıldığı Goree Adası.   http://www.zaman.com.tr/ahmet-kurucan/insanligin-yuz-karasi-goree-adasi_1279152.html . Adada çokça ziyaret edilen bir kilise ve çok az ziyaret edilen bir cami vardı. Kiliseler bana Avrupa gezilerimizdeki ziyaretleri hatırlatırken caminin sessizliği ise içimizi ayrı bir burktu. %95'i  Müslüman olan Senegal'in şimdi turistik sayılan bu adasında cami biraz yetim kalmıştı!
Neyse bu sefer lafı çok uzattık heralde! Şimdilik yazımıza biraz ara verelim. Önümüzde yoğun bir yeni dönem var. Türkiyedeki gündemden çok uzak değiliz ama burada da yapılması gereken çok güzel işler var. Bir taraftan memleketimize dua ederken diğer taraftan da buradaki güzellikleri paylaşmaya devam edeceğiz.
Kalın sağlıcakla...

Maceralı bir yolculuk oldu Senegal

Darısı bizim başımıza

Senegal Hatırası

"Selam"Filminin okulundan selamlar :)

Tarihin utandığı GOREE ADASI

Avrupa gezilerimizde sıkça yaptığımız şey: Kilise ziyareti!
Adadaki öksüz cami!



Uçurumun kenarında!